sábado, 24 de noviembre de 2012

Jornada 8; Sant Andreu UE - Catalònia UB

Pre-partit
Bé havia sentit a parlar del Narcís Sala i no m'ha fallat. Un camp llarg i ample, en aquest estadi s'hi han disputat partits de la Segona Divisió Espanyola i és tot un honor, tenint en compte que jugava contra un ex-equip del Moya estava més que motivat. Nada personal.
Al nostre camp, el de les Llars Mundet, l'anomeno La Jaula. Doncs aquest, el Narcís Sala, l'anomenaré El laberinto, i és que mare meva lo gran que és l'interior de l'estadi, els budells, que diuen. Penjats a les parets cartells de Se prega no escupir, por higiene y por educación. No tenen fe ni res.
Com deia el nostre entrenador Dani López a el Análisis del míster, el Sant Andreu acostumava a jugar amb un 4-2-3-1, un sistema que no es defensava de la mateixa manera que el 4-4-2 del Pubilla i del Poble Nou. Jugaven amb la defensa força endarrerida, seria difícil trobar espais i guanyar-los l'esquena. Per veure més aneu a Análisis del míster (Poble Nou).
Avui no teníem a La alegría del equipo Camilo Moriones, ja que estava a Navarra. L'hem trobat a faltar, però tot i que no hagi vingut, ens ha donat ànims i força des del Grup del Whatsapp del Catalònia Cadet B, tot un detall. Malgrat la seva absència, alegria no ha faltat!
Tampoc ha vingut a jugar el Pau Romaní, que ja no va venir a entrenar divendres perquè té unes molèsties a la cama. No ha volgut forçar i esperem que no sigui res greu.
Sí que han vingut l'Oriol i l'Andrés, ho esmento ja que ambdós jugadors no van venir a entrenar divendres deixant-nos a tots una mica sorpresos, però no han fallat.
Contàvem però de la presència del Pol Fàbrega, jugador del Cadet A, que ens l'ha deixat l'Alejandro (entrenador del Cadet A) per ampliar una mica més la plantilla en aquest partit. Un jugador de gran qualitat, i ho ha demostrat.
El camp i la seva graderia estava tenyit dels colors groc i vermell, representant la bandera catalana i els colors de l'equip del Sant Andreu. Un equip amb molta història, els quadribarrats.
Avui no ha vingut el nostre segon entrenador Josep de Gregorio, però ¡TRANQUILS! no està de vacances ni ha dimitit perquè li he fotut la posició de Waterboy, no, sinó que complia 10 ANYS AMB LA SEVA PARELLA! FELICITATS! Des d'aquí, des del bloc, el felicito i que si algun dia hagi de faltar als nostres partits, sigui per raons com aquesta.
En el seu lloc hem fitxat a un súperdelegat. Debutava el pare del Tomàs (que també es diu Tomàs). Per distingir-los els anomenarem Tomàs Míster (Mr.) i Tomàs Júnior (Jr.). La grada perdia el seu principal Cheerleader, però no us preocupeu, el Tomàs Mr. faria mans i mànigues per a que la grada no deixés d'animar amb les mateixes ganes.

L'equip semblava concentrat a l'escalfament. Clàssica pinya, clàssica salutació, clàssic CATA-CATA... LO!
i minut de silenci. Minut de silenci pel meu difunt abuelo, respectat per tothom. Des d'aquí li agraeixo al Dani aquest detall i sempre me'n recordaré del que ha fet. Molt agraït.

El partit
No portàvem tan sols un minut, aproximadament quaranta segons quan pilota a l'esquena de la defensa que deixa sol al davanter del Sant Andreu que deixa venut al Joan. Se'l dribla i marca a porteria buida. Ai ai ai...
Minut... ¿Minut? 0. 1-0.
Malgrat el gol tan matiner, els ànims no es van perdre, ni molt menys. És més, potser ens va esperonar i tot. La moral de l'equip no va quedar afectada i vam seguir intentant fer el nostre joc, mai sense perdre el nostre estil.
Vam anar de menys a més. Pilota enverinada penjada a l'àrea per part del Christian que ningú és capaç ni de tocar-la ni de refusar-la quan, el més llest de la classe (i no és el Pau, sinó el Berni) controla la bola dins l'àrea petita i marca a plaer, amb una salutació amb el Miky a lo Thierry Henry, fent el Sargento.
Minut 20. 1-1.
El partit el vam dominar nosaltres, en general. Al principi el Joan i el Christian van fer algun servei en llarg i els jugador quadribarrats ja reculaven. Però en un moment donat comencem a jugar-la en curt i tenim molt de temps per pensar quan treiem la pilota jugada. Tot i això no vam poder anar amb avantatge a la mitja part.
Vam corregir detalls tàctics i vam parlar sobre el partit. Ens vam animar tots amb tots i el Dani va moure banqueta. Entraven l'Iván i el Pol per mi i el Miky respectivament. Tots els demés igual.
Vaig acceptar al Tomàs Mr. com a Aprendiz de Waterboy, ja que es va encarregar ell d'omplir les aigües. Bé, no està malament... tot i que encara et falta pràctica... ja s'anirà millorant =).
A la segona part va ser un xou. A la banqueta, em refereixo, al Camp... més o menys. Tomàs Mr. s'enfadava perquè la grada no animava. Em deia molt seriosament; "No no, et juro que els he trucat abans per a que animin, ¿eh?" "Connecta el Walkie!" A lo Jose Mourinho, Tomàs Mr. connectava el Walkie Talkie directament amb la graderia i animava a que animessin. Tot un festival.

No estàvem però d'alegries. Xut llunyà del Sant Andreu que entra per tot l'escaire. S'ha de reconèixer, un golàs que res podia fer l'Èric.
Minut 47. 2-1.
I el Catalònia ha dit que prou. Piles carregades, afició animada i jugadors entregats. Minut 57, centrada del Pol perfecte que el Berni remata després d'un refús del porter. Murri una altre vegada. I empat novament!
Minut 57. 2-2.
I el marcador no es va moure fins tard. Tocàvem bé, teníem arribada... va ser quan faltaven deu minuts quan el Christian es va inventar un golàs de falta directe des de casa seva per posar el 2-3 al marcador. Tothom sabia que marcaria, però alhora ningú s'ho creia.
Minut 70. 2-3.
I havíem remuntat! Com Samuel Eto'o, el Pol demanava posar-se de punta, ja que és ràpid i pot guanyar l'esquena als centrals. A la primera pilota que toca, gol. Passada del Tomàs Jr. que el deixa pràcticament sol per a que encari al defensa, se'l dribli, i marqui. Com Eto'o; Te lo he dicho, Pep. Te lo he dicho.
Minut 78. 2-4.
Sonava el final del partit i ens treiem un bon pes de sobre. Primera victòria lluny de La Jaula, i molt treballada i complicada! I també dedicada a en Daniel, el meu abuelo. Amb una samarreta sota l'equipació del Catalònia (que més que el Catalònia semblava el Chelsea) samarreta amb dedicatòria. Siempre abuelo. Va per tu.

L'1x1

Joan Aldavert (Providencial). No va poder fer res al gol, però quan el marcador estava amb empat a 1, va treure una mà prodigiosa després d'un xut ras del davanter del Sant Andreu en un 1 contra 1 que va salvar els mobles i va fer motivar a l'equip i animant-se a tots. Enorme!

Ramón Obis (Sacrificat). Ha jugat el partit complet, la primera part per banda dreta i la segona per banda esquerra. Lateral, fa de totes les funcions possibles; puja, baixa, s'ofereix, centra pilotes a l'àrea rival, les rebutja de l'àrea pròpia... inclús s'ha fet mal i ha continuat jugant. Com Puyol... vull dir... com Pepe!

Christian Guzmán (Has d'ensenyar a xutar les faltes a Cristiano Ronaldo). Us pensareu que us prenc el pèl quan us dic que el Christian ha tornat a marcar i que amb aquest ja porta 6 gols en 8 partits i us dic que juga de defensa central. Espectacular, no hi ha paraules per al seu GOLÀS amb majúscules, que ens avançava al marcador.

Víctor Collell (A la tour). Ves, m'he quedat sense feina. Se m'ha fet molt estrany quan el Tomàs Mr. ha omplert les ampolles d'aigua a la mitja part i jo no he hagut de fer res. Però RES. Estic pensant incloure al bloc un apartat amb el nom El xou de la banqueta, protagonitzat pel mateix Tomàs Mr. i les seves converses via Walkie Talkie amb la grada. He jugat mitja part, menys que en altres ocasions, però encantat pel partit.

Ian Marca (Guerrero Celta). Adjectiu robat al Codina, m'ha dit que li deia així i m'ha fet gràcia. Avui tenia la difícil missió de marcar a l'home al Punta del Sant Andreu, a la primera part el número 18 i a la segona el número 7. Ha marcat bé el territori i avui no li ha passat ni una. Cada dia es va superant i al final a un sempre se li acaben trobant adjectius.

Albert Puntí (¡CUNYAT!). I encantadíssim que està ell, amb el Pipiolo. Avui ha fet un partidàs al mig del camp, molt sòlid, molt rocós. Inclús ha tingut una clara ocasió de gol que si arriba a entrar hagués estat un partit més que rodó. Molt participatiu i molt combinatiu, un partit esplèndid.

Tomàs Giró Jr. (Passador). Mig quart gol és seu, passada al Pol que es cola entre els dos centrals i ell allà ja fa la filigrana i marca el quart gol. Ha fet un partit molt complet i viu el futbol d'una manera especial. Quan estàvem a la banqueta, s'emocionava amb els gols de l'equip i moltes vegades no podia estar assegut. Molt fi avui Tomàs Jr.

Pau Font (Ànima de capità). Com sabreu, se li ha cedit el braçalet al Berni, ja que el Pau no disputarà alguns partits amb nosaltres degut a les seves convocatòries amb el Cadet A, però el seu esperit de capità no marxa. Avui ha fet un partit molt bo, i ha tingut el luxe de descansar als minuts finals. Està allà a on se'l necessita i sempre be col·locat.

Miquel "Miky" Alcarria (Polivalent). Pot caure a les bandes, pot jugar de davanter centre, mitja-punta, extrem... avui ha jugat de tot i de tot ho ha fet bé. Ha estat participatiu, en alguna ocasió ha fet alguna jugada destacada per la banda i algun intent de colar-se al forn de la cuina de l'àrea del Sant Andreu, malauradament sense sort.

Bernat "Berni" Arnal (Immens). I dir que aquest jugador es supera partit a partit té tela, perquè ja és prou complicat superar el que ell fa, però avui ha salvat els mobles i ha marcat en el moment decisiu, per partida doble. Firmava l'empat a 1 i l'empat a 2 i donava ales a l'equip, que creia en la remuntada. No dóna cap pilota per perduda. I ara és el Nou Pitxitxi!

Jordi Codina (Lluitador). Avui el Jordi també ha jugat de tot. Per la banda dreta, esquerra, pel centra, baixant a rebre... s'incrustava entre els dos centrals i buscava la seva esquena contínuament. Ha fet algun xut llunyà recordant-nos a Cristiano Ronaldo, llàstima que finalment no s'ha concretat en res. Per cert, perds la condició de pitxitxi!

Iván García (¡MVP!). Al Grup de Whatsapp del Catalònia es comentava "Iván MVP". I és que quan va entrar va fer un partidàs. No va fallar en cap passada i no va perdre cap pilota, a part de provocar la falta que el Christian marcaria i ens posaria per davant en el marcador. Partidàs de l'Iván!

Èric García (Atent). Que un equip rebi gols fa ràbia, però que en rebi quan fan bon partit... encara en fa més. Tampoc el Joan mereixia encaixar cap gol. Li van marcar, s'ha de reconèixer, un autèntic golàs per l'escaire, que no va poder fer res l'Èric. No va tenir massa feina, però estava quan havia d'estar i alguna pilota dividida a l'àrea són totes seves.

Pol Fàbrega (Benvingut i, ¡GOL!). Va venir per ampliar la plantilla directament des del Cadet A, i ens ha vingut de meravella. Va entrar a la segona part per desencallar el partit i així ho va fer. Amb l'assistència de l'empat a 2 i marcant un gol als minuts finals que ens donava tranquil·litat aprofitant una passada del Tomàs Jr. Ens ha anat perfecte que vingués! Llàstima que no tinguem foto!

Andrés Torres (Don Andrés). Potser físicament no s'assembla a l'Iniesta del Barça, però el seu joc és molt semblant. Avui ha provat la posició d'extrem, posició en que també pot jugar el mateix Iniesta. Ha estat molt actiu durant la segona part, amb mobilitat i desconcertant la defensa rival amb passades perilloses a l'àrea.

Oriol Diéguez (Tècnic). La tècnica que assessora aquest jugador és digne d'admirar, quan té la cama a punt per fer un xut o una centrada amb rosqueta és mortal. Delicatessen, té una classe excepcional. Sempre que entra revoluciona el partit. Avui ha buscat l'esquena i el desborde constantment.

Dani López (Apasionado). Eso. Apasionado por el fútbol. Su pasión. Su forma de ver el mundo. Su manera de entender las cosas. Su filosofía de vida. Les hemos ganado el partido tácticamente cuándo hemos jugado con líbero. Acertó de nuevo. Y todo un detalle lo del minuto de silencio. Gracias, míster!

Tomàs Mr. (¡WATERBOY!). Ha viscut el partit com cap altre a la banqueta. Si és que hi ha hagut un moment que ha perdut els papers. Però literalment! Per terra, dins del terreny de joc... Ha fet molt bé aquesta feina nova per ell, se'l va informar que havia de fer de delegat i ell ho ha fet encantat. L'afició no contava amb el principal Cheerleader, però amb la tecnologia tot és possible. Ja ens passaran alguna foto, ja...

S'acabava un partit especial. Satisfets per la victòria, podíem descansar. La setmana que ve toca el Llefià, principal perseguidor i tampoc hem de fallar. Tot i que jugant a La Jaula no patiu; si juguem com sabem i si l'afició es tira sobre els jugadors (i sobre l'àrbitre) ningú sortirà viu de La Jaula de leones. Només pensem en la victòria. Fins la setmana que ve!
PD: Ai ai ai la Federació Catalana, que no actualitza els resultats... els hi haurem de fer un toquestio. Que els lectors estan impacients per llegir la punyetera crònica!
PD 2: Us deixo el vídeo que ha fet el pare del Miky. Un vídeo boníssim, espectacular, molt bona feina l'ha que ha fet. És el partit contra el Poble Nou. Mireu i disfruteu.